Az SZPI is ott volt a Fiatal Vállalkozói Napokon

Már befutott vállalkozók segítették tanácsaikkal a vállalkozásindításban gondolkodó fiatalokat. 

„A program összeállításánál igyekeztünk minél több olyan, helyben is megtalálható szervezetet bemutatni, ahonnan a fiatal vállalkozók, illetve a vállalkozó kedvű fiatalok segítséget kaphatnak akár az induláshoz, akár a fejlesztéshez” – mondta Lepres Dávid, az esemény főszervezője, az Y Vállalkozói Egyesület elnöke. Mint az SZPI.hu-nak fogalmazott, fontosnak tartotta, hogy az eseményen felhívják a fiatalok figyelmét a Széchenyi Programiroda tevékenységére. Véleménye szerint egy induló vállalkozásnál hatalmas segítség, ha naprakész információkat kaphat a vállalkozásindításban gondolkodó fiatal az éppen aktuális támogatásokról, kedvezményes feltétellel igénybe vehető hitelekről, és ráadásul ezért még fizetnie sem kell, mivel az SZPI egy nonprofit szervezet.

„Egy támogatási kérelem elkészítése, feltöltése még egy tapasztalt, több éve működő vállalkozásnak is nehéz feladat lehet, épp úgy, mint kiigazodni az éppen aktuális felhívások útvesztőjében, vagy elkészíteni a hiánypótlásokat. A Széchenyi Programiroda felkészült tanácsadóitól viszont egy projekt bármely szakaszában ingyenesen kérhető segítség, a tervezéstől a projekt zárásáig” – hangsúlyozta. Mint hozzátette, egy vállalkozás sikeréhez elengedhetetlenül fontos az információ lehetőségekről, esetleges megoldásokról, igazából mindenről, és egy induló cég esetében kiemelten fontos az is, hogy ezekhez az információkhoz milyen módon, milyen feltételekkel tud hozzájutni.

A rendezvényen Csisztu Zsuzsa kérdezte kitartásról, célokról és sikerekről Mányoki Attila világrekorder hosszútávúszót. A programsorozat során több vállalkozó is bemutatkozott, szó volt többek között generációváltásról, képességekről, taktikáról és versenyről is.