Jó hír a fiatal vállalkozóknak

Jelentkezhetnek még 25-30 év közötti fiatalok a „Vállalkozz Magyarország! Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” projektre.

Több 25-30 év közötti álláskereső vonható be a „Vállalkozz Magyarország! Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása”  projektbe. Korábban a programban résztvevők 20 százaléka kerülhetett ki ebből a korosztályból, ez az arány most 35 százalékra módosult.

A GINOP-5.2.2-14-2015-00027-es és GINOP-5.2.2-14-2015-00028-as „Vállalkozz Magyarország! Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” elnevezésű program a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. (SZPI), az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. (EH) és az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület (IVE) közreműködésével a Közép-Dunántúlon és az Észak-Alföldön áll a lehetőség iránt érdeklődők rendelkezésére. A projekt fő célcsoportja a 18-30 év közötti, más vállalkozásban többségi tulajdonnal nem rendelkező új mikro-vállalkozást indítani tervező természetes személyek. E program mindenekelőtt azokat a fiatalokat célozza, akik vállalkozás indításához ötlettel, reális elképzeléssel, vállalkozói attitűddel rendelkeznek. Feltétel, hogy az egyén az Ifjúsági Garancia Program regisztrált alanya legyen, tehát olyan fiatal, aki a programba történő bevonáskor a munkaügyi szervezetnél legalább 1 hónapja álláskereső, vagy olyan fiatal, aki sem oktatásban sem képzésben nem vesz részt és nem is dolgozik.

A projektről bővebben itt olvashat. A programban résztvevő, a Velencei-tóra extrémsport-központot tervező testvérpárról szóló írásunkat itt érheti el.