Mádi irodamegnyitó

A Széchenyi Programiroda az Ős Dráva kiemelt nemzeti program és a Tisza-tó kiemelt nemzeti program keretén belül újabb kirendeltséget nyitott, ezúttal a Bor-Vidék Tokaj-hegyalja Nemzeti Program 2012-2020 keretein belül, Mádon.

A Széchenyi Programiroda az Ős Dráva kiemelt nemzeti program és a Tisza-tó kiemelt nemzeti program keretén belül ma újabb kirendeltséget nyitott, ezúttal a Bor-Vidék Tokaj-hegyalja Nemzeti Program 2012-2020 keretein belül, Mádon. A mádi iroda a könyvtár épületében kapott helyet.  A ma lezajlott ünnepélyes esemény alkalmával Schultz Gábor ügyvezető elmondta, hogy az iroda elsődleges feladata, hogy a már elsősorban 2014-20-as költségvetési időszak EU-s pályázati lehetőségeiről korrekt és naprakész tájékoztatást nyújtson a tokaj-hegyaljai lakosságnak. A mádi programiroda két tanácsadója a mai naptól fogadja az érdeklődőket .A mádi irodán felül a közeljövőben Tokaj is megnyitja saját irodáját.

Tatárka József, mád polgármestere elmondta, hogy a mádi iroda megnyitása tükrözi, hogy a kormány kiemelt fontosságot tulajdonít a Tokaji Borvidéknek. „Számunkra presztízs, hogy pont Mád ad otthont az irodának, de ez a létesítmény az egész borvidéket kívánja majd szolgálni” jelentette ki a polgármester.

Dr. Molnár Péter a Patrícius Borház ügyvezető igazgatója és egyben a Bor-Vidék Tokaj-hegyalja Egyesület elnöke kijelentette, hogy a régiót szolgáló minden fejlesztés üdvös, és reményeinek adott hangot, miszerint ki fogják tudni használni az iroda adta lehetőségeket.