Megduplázódott a Széchenyi Programiroda ingyenes szolgáltatásait keresők száma

Az uniós pályázatok gyorsított kiírásával összhangban idén eddig több mint kétszer annyi érdeklődőnek nyújtott ingyenes pályázati segítséget a Széchenyi Programiroda, mint az előző év azonos időszakában.

A Miniszterelnökség alatt működő Széchenyi Programiroda a legnagyobb állami fejlesztéspolitikai tanácsadó vállalat. Térítésmentes szolgáltatásai a pályázati ötletadástól és előkészítéstől, a projekttervezésen és a konkrét megvalósításhoz kapcsolódó szakmai közreműködésen át, egészen a projektzárásig, szinte minden területre kiterjednek.

A társaság munkatársai 2017-ben eddig összesen mintegy 23.200 esetben adtak tanácsot vagy tájékoztatást az uniós pályázati lehetőségekkel kapcsolatban. Ebből több mint 17.600 ügyfelet személyes találkozókon, közel 5.600 érdeklődőt saját szervezésű települési fórumainkon és konferenciáinkon keresztül értünk el” – mondta Schultz Gábor, a Széchenyi Programiroda ügyvezetője.

A Széchenyi2020 programok bemutatása céljából idén eddig 236 rendezvényt tartott a nonprofit társaság. Az ezeken résztvevők relatív többsége (44%) a mikro-, kis- és közepes vállalkozások, közel negyedük (23%) a települési önkormányzatok, mintegy 12 százalékuk az állami és önkormányzati fenntartású intézmények, 10 százalékuk a civil szektor képviselői, 11 százalékuk egyéb szervezetek közül került ki.   

A Programiroda a megyeszékhelyen állandó, a kisebb városokban ügyeleti irodákban, országszerte összesen 60 ügyfélszolgálati ponton, 180 tanácsadóval áll a pályázók rendelkezésére. A társaságról és szolgáltatásairól bővebb információ az szpi.hu honlapon olvasható.