Miskolc-Tavaszi Konferenciasorozat

A május 10-én, Miskolcon, az önkormányzat dísztermében tartott konferenciánkon elsőként Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár tartott előadást „Aktualitások a fejlesztéspolitikában” címmel. „ A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára  hangsúlyozta: A következő 2 év legfontosabb feladata, hogy segítsük az Új Széchenyi Terv keretében támogatást nyert projektek megvalósítását, ugyanis ezeknek a beruházásoknak a sikere  garantálja azt, hogy a 2010-2013 között rendelkezésünkre álló forrásmennyiség teljes egészét le tudjuk hívni az Európai Bizottságtól. Emellett határozott célunk, hogy a következő 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban a Magyarország által felhasználható források 60 %-át közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítsuk.”
Tovább haladva az előadások sorában dr. Mengyi Roland a közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő összefoglalóját hallhattuk a területfejelsztés megyei lehetőségeiről. A nap első felét, Fógelné Kiss Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ igazgatójának a Munkaügyi Központ foglalkozást bővítő és munkahelymegtartó lehetőségeiről tartott tájékoztatója zárta.

A tradícionális témák között üde színfoltot jelentett a Miskolci Egyetem képviseletében érkező prof. dr.Patkó Gyula rektor,  az egyetem hazai és nemzetközi forrásokból megvalósuló kutatási fejlesztési projektekről szóló előadása. Az Észak-magyarországi Operatív Program eredményeiről Gutyán Gergely, a NORDA ügyvezető igazgatója számolt be. Ezt követően a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ képviseletében Mariscsák István tanügyigazgatási referens tájékoztatott a KIK szerepéről. Vállalkozz itthon! elnevezésű programjuk bemutatásával Falucskai Attila megyei elnök és Gál Andrea projktvezető képviselték a Fiatal Vállalkozók Szövetségét.