Nagykanizsai irodamegnyitó

2013. április 3-án ünnepélyes keretek között megnyitottuk nagykanizsai irodánkat. Az új kirendeltséggel együtt már két ponton érhetik el a Zala megyeiek a Széchenyi Programiroda által nyújtott szakmai segítséget. Az eseményen Cseresnyés Péter, Nagykanizsa polgármestere köszöntötte a jelenlévőket a város képviseletében. A Széchenyi Programiroda részéről Schultz Gábor ügyvezető és Samodai Imre regionális igazgató tájékoztattak a nagykanizsai kirendeltség létrejöttének jelentőségéről.

Az új iroda megnyitójának alkalmából Cseresnyés Péter polgármester megköszönte, amiért Nagykanizsára esett a választás. Megjegyezte: Nagykanizsa megérdemli, hogy ilyen iroda nyíljon a városban, hiszen a város és térsége több mint százezer lakost számlál. Önmagában a nagy szám azonban még nem lenne elegendő indok az irodanyitáshoz, ehhez a fejlesztések melletti központi elkötelezettségre volt szükség.

Schultz Gábor, a Széchenyi Programiroda ügyvezetője beszédében hangsúlyozta, hogy az iroda feladata az ügyfelek tájékoztatása az Európai Uniós fejlesztési lehetőségekről, azok anyagi forrásairól. A tanácsadók minden nap a pályázók rendelkezésére fognak állni.

Ahogy Samodai Imre regionális igazgató tájékoztatott, Nagykanizsán és környékén két-háromszáz közé esik a vállalkozások száma, ebből kifolyólag pályázatokat is nagy számban vonz a térség, ezért indokolt az iroda létesítése. Kiemelte: a tanácsadók már minden helyi önkormányzattal és oktatási intézménnyel felvették a kapcsolatot.