Egyre több az érdeklődő, új irodát nyitott a Széchenyi Programiroda

A rohamosan növekvő kereslet miatt december elsejétől új irodát nyitott társaságunk Keszthelyen.

Megnyílt a keszthelyi Széchenyi Programiroda. A térítésmentes pályázati szolgáltatásokat nyújtó irodák iránt egyre növekszik a kereslet, ez indokolta, hogy az országban már ez a 61. pont, ahol várják az ügyfeleket. Az SZPI keszthelyi irodájának megnyitóját november 30-án tartották, december elsején pedig már várták is a pályázatok iránt érdeklődő ügyfeleket az SZPI térségbeli tanácsadói.

December elsejétől ez, a keszthelyi Járási Hivatal belső udvarában található iroda a harmadik SZPI-iroda a Zalában, ahol mindenki számára, térítésmenetesen nyújtanak segítséget pályázati témakörökben a Széchenyi Programiroda munkatársai.

„Fontosnak tartottuk, hogy Keszthelyen is nyissunk miután a térség fontos turisztikai célpont, illetve a mezőgazdasági vállalkozások is szeretnének, akarnak is, kívánnak is pályázni, ezért gondoltuk, hogy ide egy ügyeleti irodát nyitunk, immár a hatvanegyediket országos szinten. Azt lehet mondani, hogy több mint tizennégyezer ügyfelünk van országos szinten, itt a Nyugat-Dunántúlon több mint háromezer-ötszáz” – mondta Samodai Imre, a Széchenyi Programiroda Nyugat-dunántúli régiójának vezetője.

Az iroda három munkatársa hétfőn, csütörtökön 8-17 óráig, illetve pénteken 8-14 óráig várja az ügyfeleket. A szolgáltatások a pályázati tájékoztatástól, az előkészítésen és megvalósításon keresztül a projektzárásig terjednek. A Nyugat-dunántúli régióban a tanácsadók idén már 5703 esetben adtak tanácsot és tájékoztatást az uniós pályázati lehetőségekről érdeklődőknek.

Az iroda megnyitóján Manninger Jenő elmondta, Keszthely számára fontos ez a lépés. A megye fejlesztési biztosa kifejtette: a zalaegerszegi iroda már korábban is segítette a Keszthely környéki pályázókat. Az irodanyitással, most jelentősen felgyorsulhat az ügyintézés.

„A térségben körülbelül 250 pályázatot segítenek évente – ezek vállalkozói pályázatok, de segítenek a civil szervezetek és az önkormányzatok pályázataiba, konkrétan az én fejlesztési biztosi munkámat is segítik tanácsadással. De elsősorban a civil ügyfelek miatt tartják fenn az irodákat. Ennek most az az előnye, hogy helyben vannak és nyilván közelebb lesznek az ügyfelekhez. Azt hiszem, hogy fontos, hogy Keszthelyen, a megyében a harmadikként egy ilyen irodát tudtak nyitni, ahol tartják a kapcsolatot és be lehet jönni tanácsadásért” – emelte ki a fejlesztési biztos.

A 2017-es esztendőben 755 milliárd forintot is eléri azoknak a fejlesztéseknek az összege, amelyekben a Miniszterelnökség égisze alatt működő Széchenyi Programiroda szerepet vállalt.

A Keszthelyi TV felvételét az eseményről itt tekinthetik meg.

(Forrás: Keszthelyi TV)