Év végére a pályázóknál lesznek a fejlesztési források

12 ezer milliárd forintból fejleszthetnek a kedvezményezettek.

A jelenlegi európai uniós finanszírozási ciklusban fejlesztési forrásként rendelkezésre álló 12 ezer milliárd forint 2018 végére hiánytalanul ott lesz a pályázóknál, elsősorban a gazdaság szereplőinél – jelentette ki a Baranya megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos Siklóson.

Hargitai János az EU-s fejlesztések nyílt napján hangsúlyozta: a kormány elhatározott törekvése, hogy a 2014 és 2020 közötti uniós ciklusban „a források jó része” a gazdaság szereplőihez kerüljön.

„Többek között azért volt tavaly év végén 4 százalék fölött a gazdasági növekedés, mert jól használjuk fel az uniós forrásokat” – vélekedett a politikus, aki reményét fejezte ki, hogy e növekedés a jövőben is fennmarad.

Közlése szerint a növekedés fennmaradása esetén magyar költségvetési források is nagyobb mértékben állnak majd rendelkezésre fejlesztésekre. Utalt arra, hogy a Modern városok program forrásai döntő mértékben költségvetésből származnak. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a következő kormányzati ciklusban a kisvárosok és kistelepülések fejlesztését állami forrásokból végezhetik majd.

A turizmus, termálturizmus kapcsán Siklóson valósult meg a leglátványosabb fejlesztés Baranyában – mondta az eseménynek otthont adó, a város fürdőjének szomszédságában 2012-ben megnyílt négycsillagos, 94 ágyas Hotel Castellóra is utalva a megyei fejlesztési biztos.