Ezúttal Szolnokon szervezünk konferenciát

Többek között Jász-Nagykun-Szolnok megyei fejlesztési lehetőségekről, az önkormányzatok pályázati lehetőségeiről, valamint a Vidékfejlesztési Programról tájékozódhatnak azok az érdeklődők, akik részt vesznek a Széchenyi Programiroda szolnoki rendezvényén.

Önkormányzati feladatok és fejlesztési lehetőségek címmel szervez konferenciát a Széchenyi Programiroda május 19-én, pénteken 10 órától Szolnokon a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtárban. Az eseményen köszöntőt mond Buzás László, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. Észak-alföldi régiójának igazgatója. Jász-Nagykun-Szolnok megyei fejlesztések aktuális helyzetképe és fejlesztési lehetőségek címmel tart előadást dr. Bene Ildikó, Jász-Nagykun-Szolnok megye fejlesztésekért felelős miniszteri biztosa, Fűrész Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszteri biztosa, valamint Kovácsné Bárány Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Népesedés- és Gyermekügyi Főosztály főosztályvezető-helyettese.

A konferencián felszólal Gazdag Gabriella, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály, Szociális és Gyámügyi Osztály munkatársa, Acsainé Végvári Katalin, a Magyar Bölcsődék Egyesületének munkatársa, továbbá Mátay Katalin, a MACSKE Napközbeni Gyermekellátást Nyújtó Szolgáltatók Országos Egyesületének munkatársa. A konferencia résztvevői részletes információkat szerezhetnek az önkormányzatok pályázati lehetőségeiről és tapasztalatairól Pelczhofferné Lovász Erzsébet, a Magyar Államkincstár irodavezetőjének előadásából.

Az eseményen Csajbók Tünde és Pató Erika, a Széchenyi Programiroda tanácsadói is tartanak előadást, de felszólal Hajnal László, a Cselekvő közösségek közösségfejlő mentora is. A vidékfejlesztési Program aktuális lehetőségeiről dr. Barancsi Ágnes, a Széchenyi programiroda Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi felelőse tájékoztatja a hallgatóságot. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, részvételi szándékát, kérjük, jelezze a http://www.szpi.hu/esemeny-regisztracio oldalon.