Közel a segítség konferenciasorozat - Békéscsaba, november 24.

Békéscsabai rendezvényünket a Kőrösök Völgye Látogatóközpontban rendeztük. Az eseményt Vantara Gyula megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos nyitotta meg. Szakmai előadóink között volt Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára. 

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterlenökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára előadásában kiemelte: 1300 milliárd forint áll rendelkezésre az agrár- és vidékfejlesztési program támogatására, amelynek jelentős részét, mintegy 80 százalékát pályázati felhívás formájában már rendelkezésre bocsátották.

Juhos János, a Békési Ipartestület elnöke kifejezte abbéli örömét, hogy szemmel láthatóan megindult a gazdasági fejlődés a térségben. Elmondása szerint piacra dobás előtt fontos a kereslet és a pályázati lehetőségek adott termékre vonatkozó előzetes felmérése. 

Pindroch Szilárd, a Széchenyi Programiroda stratégiai igazgatója úgy fogalmazott: A konferenciasorozatot sokan remek lehetőségként élik meg. A kormány sokat dolgozott azon, hogy a kritikákat észlelve, a pályázati rendszert egyszerűsítse, érthetőbbé tegye a pályázati kiírásokat, és megkönnyítse az egész pályázati folyamat véghezvitelét. Ez által minden lehetőség megvan arra, hogy minél több pénzhez jussanak a vállalkozók és a gazdák.

 

Sajtómegjelenések:

http://www.behir.hu/kozel-segitseg-0

http://www.koroshircentrum.hu/1670-Orszagos-konferenciasorozat-a-palyazati-lehetosegekrol