Közel a segítség konferenciasorozat, november 28, Tatabánya

Tatabányán, a  Megyheháza épületében tartottuk konferenciánkat november 28-án. A programot Turainé John Katalin alpolgármester nyitotta meg. Az eseményen előadóink között volt többek között dr. Mezei Dávid, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Az alpolgármester megnyitóbeszédében kifejezte, hogy a tervezett és a megvalósult fejlesztések együttesen járulnak hozzá a fejlődéshez. Az oktatás, a kultúra, a sport és a gazdaság korszerűsítése és a fiatalokról történő gondoskodás egyaránt része a fejlesztési céloknak.

Csabina Zoltán, a polgármesteri hivatal stratégiai pályázati irodavezetője a pályázati források kapcsán kiemelte,  hogy a kormány és az önkormányzat támogatásával a város fejlődését segíti a Modern Városok Program. Tatabánya 19 milliárd forintos költségvetéséből 9 milliárd forinttal az önként vállalt és megvalósítandó programok körét is felkarolja.

Dr. Mezei Dávid helyettes államtitkár kijelentette, hogy a Vidékfejlesztési program keretében, az idén novemberig megjelent pályázatok aránya elérte a 75 százalékot. 

Sajtómegjelenések:

24 óra