Pályázás: gyakorlati tudást adunk ügyfeleinknek

Tankerületi projektmenedzsereket, pénzügyi vezetőket segítettek az SZPI munkatársai.

A 2014-2020-as programozási időszak projektjei a megvalósítási szakaszba lépnek, a Programiroda ügyfeleinek azonnal hasznosítható, gyakorlati tudásra van szükségük. Ezért a hazai fejlesztéspolitikai legnagyobb hálózattal rendelkező szervezetének munkatársai igyekeznek gyakorlati fórumokon tájékoztatni ügyfeleiket.

Ezúttal Gyulán, a Gyulai Tankerületi Központ meghívásának tett eleget a Széchenyi Programiroda. A gyakorlati fórum célja a tankerület projektmenedzsereinek, szakmai munkatársainak, pénzügyi vezetőinek felkészítése volt. A szakmai fórumon 24 szakember vett részt Gyuláról, Vésztőről és Dévaványáról, valamint a KBC Közép-Békési Területfejlesztési Nonprofit Kft. részéről. Lévai Zoltán regionális igazgató köszöntőjét és a rövid bemutatkozásokat követően a gyakorlati munkáé volt a főszerep.

Rasztik Péter és Sarok Krisztián tanácsadók az Elektronikus Pályázó Tájékoztató és Kommunikációs Rendszer (EPTK) felületén mutatták be a projektmegvalósításhoz kapcsolódó feladatokat, azok gyakorlati praktikáit, ismereteit. A 2x2 órás szakmai fórumon több kérdés elhangzott az EPTK működése kapcsán, melyeket tanácsadóink a helyszínen válaszoltak meg.

A szakmai tematikájú fórumok sora folytatódik majd Békés megyében: a Békéscsabai Tankerület valamint a KBC NKft. kezdeményezésére újabb gyakorlat-orientált műhelymunkákra kerül sor az előttünk álló időszakban.

A 2014-2020-as programozási időszak projektjei a megvalósítási szakaszba lépnek, ügyfeleinknek azonnal hasznosítható, gyakorlati tudásra van szükségük.  A szakmai tematikájú fórumok és worshopok a Programiroda kedvelt, „piacképes” szolgáltatásai a Dél-Alföldön.