Pályázati lehetőségekről tájékoztatott az SZPI Bonyhádon

Pályázati lehetőségekről, foglalkoztatási támogatásokról volt szó a bonyhádi konferencián.

Az eseményt Filóné Ferencz Ibolya Bonyhád polgármestere nyitotta köszöntő beszédével. Filóné előadásában megfogalmazta azokat a problémákat, mellyel ő maga és polgármester kollégái, valamint a cégvezetők találkoznak a munkaerőpiacon. 

A konferencia résztvevőit Gál Gyula, a Széchenyi Programiroda regionális igazgatója tájékoztatatta a szervezet tevékenységéről és működéséről. Az eseményen mutatták be először a Széchenyi Programiroda tevékenységét ismertető filmet. A nyolcperces videóban nemcsak a Széchenyi Programiroda tevékenységéről, sikereiről esik szó, a nézők megismerhetnek olyan vállalkozókat is, akik pályáztak, és a Programiroda tanácsadóinak is köszönhetően nyújthattak be sikeres pályázatokat.  

A Programiroda segítségének ingyenességét hangsúlyozta előadásában András Rita, a szervezet szekszárdi irodájának egyik tanácsadója. Szólt továbbá arról, hogy munkatársaik akár házhoz is mennek, hogy tájékoztassanak a pályázati lehetőségekről.

A Vidékfejlesztési Program még nyitott 32 darab pályázata közül emelte ki a legfontosabbakat előadásában Kieszné Huszár Dóra, az MNVH Tolna megyei területi felelőse. Arra sarkallta a hallgatóságot, hogy keressék bátran kérdéseikkel, valamint regisztráljanak a szervezet honlapján, és iratkozzanak fel az országos és megyei hírlevelekre, melyek sok hasznos információval szolgáltatnak.

A konferencia résztvevői GINOP pályázatokról is tájékozódhattak Tóthné Kapitány Krisztina és Kövécs Attila, a Széchenyi Programiroda tanácsadóinak előadásából. A Programiroda munkatársai  bemutatták a GINOP-5.2.4-16 Gyakornoki program pályakezdők támogatására című pályázatot, de szóltak továbbá az energetikai felújításban rejlő jelenlegi pályázati lehetőségekről is.

A rendezvénnyel a megvalósítás szakaszába lépett a bonyhádi járási foglalkoztatási paktum projekt, amelynek vezetője a bonyhádi önkormányzat.