Saját stand az OMÉK-en

A Széchenyi Programirodához januárban csatlakozó Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat is részt vesz az agrárium nagy ünnepén, a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon szeptember 19-24. között Budapesten, a Hungexpo területén.

Saját standnál várják a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) felkészült területi felelősei a Vidékfejlesztési Program, az aktuális vidékfejlesztési pályázatok vagy a szervezet iránt érdeklődőket. A standhoz ellátogatók fontos információkat szerezhetnek az Európai Innovációs Partnerségről vagy éppen a Rövid Ellátási Lánc programról is. Az MNVH azon partnerei, akik a rendezvényre a szervezet honlapján regisztrálnak, ingyenes belépőt és ebédet kapnak, valamint hírlevélre is feliratkozhatnak, így nem fognak lemaradni a Vidékfejlesztési Program egyetlen fontos információjáról, és nem fognak elmulasztani egyetlen későbbi eseményt sem. 

A rendezvény szakmai programjaihoz kapcsolódva a Széchenyi Programiroda és az MNVH „Közel a segítség – Hálózatban együtt a vidékért” címmel konferenciát tart az OMÉK-on szeptember 22-én, pénteken 13:30-tól. Az eseményen köszöntőt mond Schultz Gábor, a Széchenyi Programiroda ügyvezetője, Mike Gregory, az Európai Vidéki Hálózat vezetője, valamint Sáringer-Kenyeres Tamás, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnöke és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. Az SZPI és az MNVH aktualitásairól Rácz Gábor, a Széchenyi Programiroda, Közép-magyarországi regionális igazgatója, valamint Weidel Walter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat főtitkára tájékoztatja a rendezvény résztvevőit. A LEADER-program legfontosabb tudnivalóiról többek között  Daniel Vasiliu, a Román LEADER Szövetség főtitkára, dr. Finta István, a LEADER Egyesületek Szövetségének elnöke informálja az egybegyűlteket.

A konferencián együttműködési megállapodást ír alá az MNVH a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, az Agrárgazdasági Kutató Intézettel, a Román LEADER Szövetséggel, valamint a LEADER Egyesületek Szövetségével és a Magyar Urbanisztikai Társasággal.

Mint ismert, idén januárban a vidékfejlesztési források gyorsabb lehívása és a pályázás könnyítése érdekében bővültek a Széchenyi Programiroda térítésmentes szolgáltatásai, ekkor csatlakozott az országos hálózattal rendelkező szervezethez a jelenleg 13 ezer partnerrel büszkélkedő MNVH. A szervezet szakértői a Programiroda megyeszékhelyi irodáiban ingyenesen bemutatják a vidékfejlesztéssel kapcsolatos pályázatokat, segítenek választani az egyes fejlesztési lehetőségek közül.