Sikeresen lezárult a Svájci-Magyar Együttműködési Program

A Svájc és Magyarország közötti szoros együttműködés eredményeként megvalósuló Svájci–Magyar Együttműködési Program tíz éves munkájának lezárásaként a Miniszterelnökség, mint Nemzeti Koordinációs Egység ünnepélyes záró konferenciát tartott 2017. május 24-én.

Nagy örömünkre szolgált, hogy az eseményen a Program sikeres megvalósításában részt vevő kollégák és intézmények nagy számban képviseltették magukat. Az eseményt a Nemzeti Koordinációs Egység részéről a Miniszterelnökség nemzetközi helyettes államtitkára, Perényi Zsigmond, a Svájci Fejlesztési és Együttműködési Ügynökség részéről Adrian Maître főosztályvezető-helyettes, valamint Svájc magyarországi nagykövete, Peter Burkhard nyitotta meg.

A rendezvényen nyolc különböző tematikájú projekt eredményei kerültek bemutatásra, mely által a Program keretében támogatott területek széles palettáját is megismerhették a résztvevők. Ezen kívül az egyes projekttermékekből álló kiállítás révén közelebbről is betekintést nyerhettek a Program keretében megvalósított projektek szakmai tartalmába.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Projekt Végrehajtók, Projekt Partnerek, intézményrendszeri szereplők és nem utolsó sorban a svájci donor fél elmúlt években tanúsított kiváló együttműködését, kitartó és elkötelezett munkáját.

A Program keretében a Magyarország számára biztosított forrás összege mintegy
130 millió svájci frankot tesz ki. A Program népszerűségét bizonyítja, hogy a forrás lekötése 100%-ban megtörtént, 2017. május végéig összesen 32 egyedi projekt, 2 pályázati alap, 1 ösztöndíj alap és 1 kockázati tőke alap valósult meg.