Széchenyi Programiroda nyílt Pápán

Február 27-én megnyitottuk pápai irodánkat. A veszprémi iroda mellett így már két helyen is elérhető a Programiroda szolgáltatása Veszprém megyében. Az eseményen beszédet mondott Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, Dr. Áldozó Tamás polgármester és Varga András regionális igazgató.

Dr. Kovács Zoltán beszédében kiemelte: 2010-2013 között csak Veszprém megyében  összesen 2600 pályázat részesült uniós támogatásban. A megyei projektek számára közel 200 milliárd forintot ítéltek oda (...) A következő uniós költségvetési ciklusban rendelkezésre álló közel 7000 milliárd forint pályázati forrás 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre tudjuk fordítani, a mostani 13 százalék helyett. Veszprém megyében gazdaságfejlesztési célokra 22 milliárd forint áll majd rendelkezésre a következő hét évben. A programirodának nagy szerepe lesz abban, hogy a 2020-ig tartó időszakban hazánk, de főként Veszprém megye és a pápai térség vállalkozásai minél több fejlesztési forrást tudjanak lehívni – fogalmazott a képviselő, majd megköszöntve a városnak az irodahelyiség biztosítását.

A rendezvényen Dr. Áldozó Tamás is üdvözölte a programiroda megnyitását. A polgármester elmondta:  az iparűzési adóbevételek alakulásából  látható a kis- és középvállalkozások sikeressége. Jelenleg Pápán az iparűzési adóbevételek 65-70 százalékát a 20 nagyadózó fizeti be. A polgármester ebbléi reményét fejezte ki, hogy e tekintetben a kis- és középvállalkozások aránya növekedni fog.

Az iroda hétfőn, szerdán és pénteken 8-12 óra között várja az érdeklődőket a Márton István utca 3. szám alatt.