Új irodát nyitott a Széchenyi Programiroda

Könnyebb lesz pályázni Szigetváron és környékén. A Baranya megyei városban a Pannon Európai Területi Társulással közösen nyitott új irodát a Széchenyi Programiroda (SZPI). Az ügyfélszolgálati pont munkatársai a nemzetközi és az uniós pályázatok megírásában is segítenek.

Mostantól nem kell Pécsre vagy Mohácsra utazniuk azoknak, akik pályázni szeretnének és ehhez tanácsra van szükségük. A Szigetváron és térségében élők mostantól az SZPI és Pannon Európai Területi Társulás közös ügyfélpontjához is fordulhatnak ingyenes segítségért.

Kettős feladattal jött létre az iroda – mondta az ünnepélyes megnyitón Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés és a Pannon Európai Területi Társulás elnöke. Amíg a Széchenyi Programiroda a vidék Magyarországának segít a pályázásban, addig a Pannon Európai Területi Társulás a Dráva- és a határ menti, nemzetközi területfejlesztési feladatokból veszi ki a részét. Az iroda szerepe a Modern Falvak Program indulását követően tovább erősödhet.

Köszöntőjében a Széchenyi Programiroda feladatait mutatta be Botka Gábor János, a szervezet operatív igazgatója. Azért született döntés az országos hálózat bővítéséről, mert a 61. ügyfélszolgálati helyszínnel még könnyebben elérhetők az SZPI pályázati tanácsadással és tájékoztatással kapcsolatos ingyenes szolgáltatásai – hangsúlyozta Gál Gyula, az SZPI Dél-dunántúli regionális igazgatója.

Régóta vágyott a Széchenyi Programiroda és a Pannon Európai Területi Társulás együttműködése, hiszen a nemzetközi és hazai pályázatokban jártas szakemberek munkája kiegészíti egymást. A Dráva-medence területének átfogó fejlesztése olyan horvát-magyar-szlovén összefogással valósulhat meg, ahol szükség van mindkét említett szervezet szakmai munkájára.

Az ünnepélyes megnyitón megjelent De Blasio Antonio eszéki magyar főkonzul és Vesna Haluga, Horvátország főkonzulátusának pécsi vezetője.