Vidékfejlesztés: Szolnokon is kéznél vagyunk

A pályázás könnyítése érdekében bővültek a Széchenyi Programiroda térítésmentes szolgáltatásai. A vidékfejlesztéssel kapcsolatos pályázatok iránt érdeklődőknek is segítünk. A szolnoki SZPI irodában dr. Barancsi Ágnes, az MNVH Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi felelőse áll az ügyfelek rendelkezésére.

Mint arról már beszámoltunk, idén január elsejétől – a vidékfejlesztési források gyorsabb lehívása és a pályázás könnyítése érdekében – bővültek a Széchenyi Programiroda térítésmentes szolgáltatásai. A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) munkatársai januártól a Széchenyi Programiroda égisze alatt állnak a vidék rendelkezésére. Az MNVH szakértői a Programiroda megyeszékhelyi irodáiban ingyenesen mutatják be a vidékfejlesztéssel kapcsolatos pályázatokat, segítenek választani az egyes fejlesztési lehetőségek közül.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében dr. Barancsi Ágnes, az MNVH területi felelőse minden pénteken 8 órától 14 óráig Szolnokon a Kossuth tér 5. szám alatt segít a vidékfejlesztési pályázatok iránt érdeklődőknek. Az MNVH területi felelőse nemcsak bemutatja a szolnoki irodában, fórumokon, rendezvényeken és szükség esetén „terepen” az érdeklődő ügyfelek számára a vidékfejlesztéssel kapcsolatos pályázatokat, valamint segít választani az egyes fejlesztési lehetőségek közül, hanem információs segítséget is nyújt a pályázatok benyújtásához. 

Az MNVH munkatársainak feladata továbbá támogatni a szervezet vidékfejlesztési projektötleteinek megvalósulását, példaértékű, jó gyakorlatokat gyűjteni és terjeszteni, felkérés esetén részt venni, előadást tartani a megye településeinek eseményein, szakmai rendezvényein. A területi felelősök támogatják továbbá a megyei vidékfejlesztési tervezést, aktív kapcsolatot ápolnak a sajtó munkatársaival és a megyei felső vezetéssel.