Közel a segítség konferenciasorozat - november 25. Eger

Egri konferenciánkon előadóink között szerepelt Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár. Az eseményt Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, osrzággyűlési képviselő nyitotta meg.

A magyar vállalkozások rengeteg új forrásra, mintegy 2000 milliárd forintra számíthatnak 2017-ben - jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Egerben, konferenciasorozatunk keretében tartott sajtótájékoztatón.

Csepreghy Nándor kiemelte: a várakozásokkal ellentétben komoly fejlesztéspolitikai sikereket értek el az idén, figyelemmel a kiírt uniós pályázatokra, az elindult projektekre és a sikeresen pályázóknak kifizetett mintegy 1600 milliárd forintra.

Elmondása szerint a Széchenyi Programiroda feladata, hogy állami szervezetként ingyen támogassa a pályázókat. Rendszerét minden magyar állampolgár, vállalkozás és önkormányzat ingyenesen tudja használni, segítségével a pályázók képessé válhatnak arra, hogy saját maguk is kezelni tudják pályázataikat.

Kifejtette, szeretnék, ha egy-egy nagyprojekt kivitelezésében  a helyi vállalkozások nagyobb szerepet kapnának. Ezt a célt szolgálja a már a parlament előtt lévő új közbeszerzési törvény, amely több lehetőséget biztosít a kis helyi szereplőknek.

Nyitrai Zsolt, Eger és térségének fideszes országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott arról beszélt, hogy Magyarország kormánya úgy tekint a 2020-ig rendelkezésre álló forrásokra, mint a hazai kkv-kat segítő eszközre, mely előreviszi a településeket, a magyar gazdaságot.

Schultz Gábor, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a pályázati struktúrában hatvan százalék a direkt gazdaságra fordított források aránya. Az SZPI leginkább a GINOP tekintetében tudja segíteni a vállalkozásokat, ezen keresztül a lakosságot, családokat. A Széchenyi Programiroda hálózata több ezer ügyfélnek adott pályázati segítséget az elmúlt 5 évben. A szervezet az idén 12 ezer ügyféltalálkozót szervezett és 130 térségi rendezvényen tájékoztatta az érdeklődőket az aktuális fejlesztési lehetőségekről.

Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár úgy fogalmazott: aki fejleszteni szeretne, annak most érdemes megtennie, hiszen a következő évben megjelennek azok a pályázatok, melyekkel minden álmunkat valóra tudjuk váltani.

 

Teljes videó összefoglaló:  http://www.tveger.hu/2016/11/25/hirado-2016-11-25/

http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/parlamenti-allamtitkar/hir/jovore-mintegy-2000-milliard-forintnyi-forrashoz-juthatnak-a-magyar-vallalkozasok

http://hevesmegye.hu/hu/telepulesek/63-telepulesek/2849-2016-11-25-15-04-47