Közel a segítség konferenciasorozat, december 1, Szolnok

2014-2020 között Szolnok 15,2 milliárd forintos támogatásból gazdálkodhat - hangzott el ma a Közel a Segítség szakmai konferencián. Az eseményt dr. Kállai Mária kormánymegbízott nyitotta meg.

A városi fejlesztések előkészítése már megkezdődött, mintegy 10 milliárd forint értékben - emelte ki Baranyiné Sárközi Erika fejlesztési igazgató. A Modern Városok program keretében több mint 7 milliárd forintból valósul meg számos fejlesztés 2020-ig.

Dr. Bene Ildikó, megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos kiemelte: sok, önkormányzatok számára szóló pályázati kiírás már megtörtént, jelenleg elbírálás alatt vannak, 

Jász-Nagykun-Szolnok megyében ebben az évben 14 százalékkal nőtt a foglalkoztatás. A továbbiakban még 3800 ember munkapiacra történő visszahelyezését tervezik. 

„Magyarország kormánya elkötelezte magát a versenyképesség növelése érdekében,a kis és középvállalkozások támogatásában, hiszen a kis- és középvállalkozások Magyarország munkaképes korosztályának jelentős részét foglalkoztatják, a támogatásuk rendkívül fontos - tette hozzá Dr. Kállai Mária, megyei kormánymegbízott.