Székesfehérvár-Tavaszi Konferenciasorozat

Lezajlott konferenciasorozatunk székesfehérvári eseménye, melynek a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara adott helyet. Az esemény megnyitóját Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, miniszteri biztos és a Kárpát Régió Üzleti Hálózat Zrt. vezérigazgatója tartotta.

Tanácsadóink megyei vonatkozású vállalkozásfejlesztési támogatásokról és aktuális TÁMOP pályázati lehetőségekről tartott beszámolója után Horváth László, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány programkoordinációs igazgatója beszélt az Alapítvány által a régióban biztosított ingyenes, valamint a kezdő- és fiatal vállalkozók számára induló képzésekről.

A délutáni előadások témája széles spektrumot érintett. Elsőként Szabadosné Hodics Gyöngyi Széchenyi Kártya ügyintéző  mutatta be a mikro- kis és középválallkozások forráslehetőségieit.

Csima Péter és Szolnoki Melinda a Nemzeti Környezetvédelmi és Energiaközpont Zrt. képviseletében a Környezet és Energia Operatív Programok (KEOP) aktuális és várható pályázati lehetőségeit részletezték, kitérve a megvalósítás során hasznosítható gyakorlati tanácsokra.

Előadó vendégünk volt Török József, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. üzletfejlesztési igazgatója, aki a Széchenyi Tőkebefektetési Alap nyújtotta vállalkozásfejlesztési megoldásokról tájékoztatta a hallgatóságot.

A munkaügyi központok által biztosított aktuális lehetőségekről Tóthné dr. Szeiler Judit, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója adott felvilágosítást, míg a most a sokak számára időszerű témáról, a köznevelés új rendszeréről Sipos Imre tankerületi igazgató beszélt.